Deze keer mocht ik collega Nienke interviewen zodat jullie de mensen achter fiKks nog beter leren kennen!

Nienke heeft een groot empathisch vermogen, oprechte interesse in de medemens en ik kom haar vrijwel altijd tegen met een mooie glimlach op haar gezicht. Ze woont samen met haar dochter van 11 jaar in de omgeving van Zwolle. Thuis speelt Nienke graag een bordspelletje met haar dochter, luistert ze naar klassieke muziek, houdt ze van wandelen en gaat ze graag naar kleine concertjes in een kerk. Nienke is bezig met een taalcursus Italiaans en deze cursus kan ze dit jaar op vakantie goed gebruiken. Ze gaat namelijk samen met haar dochter een treinreis maken door Italië. Buon viaggio (goede reis)!

In september 2021 is Nienke begonnen bij Geldfit, eerst met een werkervaringsplek en daarna is ze doorgegroeid als senior medewerker in het belteam.

“Het is prettig om dan net een stapje verder mee te denken en geduld te hebben voor iemand. Deze ervaringen kan ik goed gebruiken bij mijn werkzaamheden voor fiKks.”

Nienke: “Ik spreek dagelijks mensen met geldzorgen. Onlangs sprak ik met een oudere dame, ze had geldzorgen over haar energierekening en was erg eenzaam. Toen ik haar naar de juiste hulp heb doorverwezen zei ze: “Kan je niet bij me langskomen om me te omhelzen?” Het is prettig om dan net een stapje verder mee te denken en geduld te hebben voor iemand. Deze ervaringen kan ik goed gebruiken bij mijn werkzaamheden voor fiKks.”

Als je een mailtje stuurt naar fiKks dan is de kans groot dat je antwoord krijgt van Nienke. Ze beheert de inbox en beantwoordt de berichten richting de buddy’s en soms ook van deelnemers.

Daarnaast zorgt ze ervoor dat de ontkoppelverzoeken afgehandeld en verwerkt worden. Als je buddy wilt worden, heb je een VOG nodig. Als je deze binnen hebt gekregen dan zal Nienke dit verder verwerken bij fiKks.

“Ik zie via de mail altijd veel namen voorbijkomen, het is dan leuk om gezichten bij namen te zien.”

Daarnaast is Nienke betrokken bij het organiseren van webinars. Nienke: “Ik zie via de mail altijd veel namen voorbijkomen, het is dan leuk om gezichten bij namen te zien.” Ook plant ze regelmatig een brainstormsessie samen met Annelies om de buddy’s nog beter te kunnen faciliteren.

“Als ik iemand echt goed heb kunnen helpen en als diegene blij is dat je goed naar hem of haar geluisterd hebt.”

Waar Nienke nou echt energie van krijgt binnen haar werk: “Als ik iemand echt goed heb kunnen helpen en als diegene blij is dat je goed naar hem of haar geluisterd hebt. Daarnaast vind ik juist de complexere mailtjes of vragen leuk om te behandelen, het echt ergens induiken en uitzoeken. Dan ga ik met een blij en voldaan gevoel weer naar huis.”

Nienke: “Ik hoop dat buddy’s zich echt vrij voelen om vragen te stellen en hulp te zoeken, ook kritiek is welkom. We zijn altijd bereid mee te denken over welke situatie dan ook.”