Word buddy bij fiKks en help mee!

Heel Nederland schuldenvrij: samen kunnen we het fiKksen

Word buddy bij fiKks en help mee!

Heel Nederland schuldenvrij: samen kunnen we het fiKksen

Wist je dat?

1.4 miljoen

huishoudens in Nederland een betalingsachterstand hebben; dat is één op de vijf huishoudens.

632

opgeleide fiKks-vrijwilligers (buddy’s) staan voor je klaar om je te helpen bij geldzorgen.

4,6%

huishoudens in Nederland zijn zich niet bewust van hun problematische schulden.

“Mijn deelneemster kwam niet in aanmerking voor een tweede betalingsregeling met het CJIB. We hebben samen een brief opgesteld voor een betalingsregeling. Ze is nu bezig met aflossen.”

Jan

“Vandaag mijn certificaat gehaald voor mijn werkzaamheden als buddy. Heb er super veel zin in om mensen op weg te helpen voor een betere en zorgeloze toekomst.”
Jan

Ik heb me net aangemeld, hopelijk kan ik ook mijn steentje bijdragen. Hoop dat ik ook nog wel collega’s en mensen uit mijn omgeving enthousiast kan krijgen om Buddy te worden.
Jeroen

Waarom vandaag nog buddy worden?

Ruim 20% van alle Nederlandse huishoudens heeft problematische schulden. Dat zijn één op de vijf huishoudens. Goede kans dat jij ook iemand kent die zijn rekeningen niet meer kan betalen. Of misschien heb jij zelf ooit in zo’n situatie gezeten?

Met de gratis fiKks-app worden mensen met een betalingsachterstand gelinkt aan een buddy: iemand die hen helpt weer grip te krijgen op hun financiën.

Voldoening & Waardering

Het hebben van schulden heeft grote gevolgen voor iemands leven. Het zorgt vaak voor stress en gezondheidsproblemen. Mede dankzij jouw hulp kunnen mensen met schulden straks weer aan een toekomst werken. Dat moet een goed gevoel geven.

Laagdrempelig

De fiKks-app werkt als een soort datingsite: mensen met betalingsproblemen creëren een account en selecteren eenvoudig een buddy bij hen in de buurt. Het contact tussen buddy en gebruiker verloopt via de app: snel, rechtstreeks en persoonlijk.

Gratis e-learning

Voordat je als buddy aan de slag gaat, doorloop je eerst kosteloos een speciaal ontwikkeld e-learningprogramma. Zo kun je degene die hulp zoekt goed van dienst zijn en je leert er zelf ook nog wat van! In de FiKks Academy is content van het Nibud verwerkt.

Waar en wanneer je wilt

Omdat het contact tussen buddy en degene die hulp zoekt via de app verloopt, ben je als buddy niet gebonden aan een vaste tijd of locatie. Je kunt iemand helpen wanneer en waar je wilt: vanuit huis, je werkplek of onderweg.

Buddy worden doe je zo

1. Meld je aan

Na je aanmelding ontvang een persoonlijke uitnodiging voor de fiKks Academy. Binnen deze speciaal ontwikkelde e-learning omgeving, leer je de benodigde basis om de complexe wereld van schulden te begrijpen.

2. Doorloop de fiKks Academy

Nadat je het e-learningprogramma met succes hebt doorlopen, en (kostenloos) een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) hebt aangevraagd en ontvangen, wordt je fiKks-account geactiveerd.

3. Download de app

Je downloadt en opent de fiKks-app op je smartphone. Log in met je inloggegevens en vul een aantal persoonlijke gegevens in voor jouw buddy profiel. Vergeet niet je VOG te uploaden!

4. Ga aan de slag als buddy

Gebruikers van de app krijgen vanaf nu jouw naam en foto te zien als hen gevraagd wordt om een buddy te selecteren; zij kunnen vanaf nu dus jou kiezen als hun buddy.

Word buddy bij fiKks en help mee!

Fikks werkt samen

Om een groot probleem als dit aan te pakken, heb je de hulp van anderen nodig. Samen sta je sterker, en dat merken we.
De organisaties waarmee we samenwerken, zetten zich allemaal op hun eigen manier in om Nederland een stukje beter te maken.

Fikks werkt samen

Om een groot probleem als dit aan te pakken, heb je de hulp van anderen nodig. Samen sta je sterker, en dat merken we.
De organisaties waarmee we samenwerken, zetten zich allemaal op hun eigen manier in om Nederland een stukje beter te maken.