Samen maken we heel Nederland schuldvrij!

Als vrijwilliger bij fiKks help jij mensen weer grip te krijgen op hun financiën. Word buddy en doe mee!

Samen maken we heel Nederland schuldvrij!

Als vrijwilliger help jij mensen grip te krijgen op hun financiën. Word buddy en doe mee!

Wist je dat…

1,4 miljoen

Nederlandse huishoudens betalingsachterstanden hebben.

842

Buddy’s staan klaar om mensen met schulden te helpen.

4,6%

Nederlandse huishoudens zijn niet bewust van hun problematische schulden.

“Betalingsachterstanden bij particulieren zijn een groot maatschappelijk probleem. FiKks helpt te voorkomen dat deze mensen echt in de problemen raken.’’

Jeroen Dijsselbloem, de eerste buddy bij fiKks

Waarom vandaag nog vrijwilliger worden?

Goede kans dat jij ook iemand kent die zijn rekeningen niet meer kan betalen. Of misschien heb je zelf ooit in zo’n situatie gezeten?

Met de gratis fiKks-app worden mensen met een betalingsachterstand gekoppeld aan een buddy: een vrijwilliger die hen helpt weer grip te krijgen op hun financiën.

 

“De situatie van mijn deelnemer klonk bijzonder frustrerend. Ik heb haar dan ook gecomplimenteerd voor de manier waarop zij hulp inschakelt. Hulp vragen voordat het financieel misloopt, want emotioneel had zij het al zwaar genoeg. Ik heb haar kunnen helpen om een PGB en reiskostenvergoeding aan te vragen.”
Arie

“Mijn deelnemer is goede stappen aan het zetten met de fiKks-app en heeft mij niet veel nodig. Met een paar simpele stappen krijgt hij de boel weer op de rit.”
Jurjen

“In het begin was er regelmatig contact met mijn deelnemer. Er was veel schaamte, maar gelukkig heeft ze die schaamte kunnen overwinnen en door het bespreekbaar te maken zijn de schulden niet verder opgelopen. Sterker nog, ze is nu al bijna schuldenvrij. Zolang zij het fijn vindt blijf ik nog contact houden”

Renate

Laagdrempelig

De fiKks-app werkt als een soort datingsite: mensen met betalingsproblemen creëren een account en selecteren eenvoudig een buddy.

Gratis certificering

Voordat je als buddy aan de slag gaat, doorloop je eerst kosteloos een speciaal ontwikkeld e-learningprogramma. In de fiKks Academy is content van het Nibud verwerkt.

Waar en wanneer je wilt

Omdat het contact tussen buddy en degene die hulp zoekt via de app verloopt, ben je als buddy niet gebonden aan een vaste tijd of locatie.

Onze handige app

Bekijk hiernaast hoe een deelnemer de app gebruikt. Na het kiezen van een buddy (vrijwilliger) wordt er gewerkt aan het dossier. Hierin worden de inkomsten, uitgaven en betalingsachterstanden verwerkt. Met behulp van het stappenplan – en de buddy – ontstaat er weer overzicht en grip op de situatie.

Samen gaan we het fiKksen!

Mensen met schulden zijn vaak het overzicht compleet verloren. Jij kunt hen helpen om weer grip op de knip te krijgen.

1 Meld je aan

Na je aanmelding ontvang een persoonlijke uitnodiging voor de fiKks Academy. 

2 Doorloop de fiKks Academy

Doorloop de fiKks Academy en vraag je VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan om je account te activeren. 

3 Download de app

Log in en vul je profiel aan met persoonlijke gegevens. Vergeet niet je VOG te uploaden!

4 Aan de slag!

Deelnemers kunnen na het activeren van je account jou als buddy kiezen. Succes!

842

Buddy’s zijn actief in de fiKks-app

fiKks werkt samen!

Om een groot probleem als dit aan te pakken, heb je de hulp van anderen nodig. Samen sta je sterker, en dat merken we. De organisaties waarmee we samenwerken, zetten zich allemaal op hun eigen manier in om Nederland een stukje beter te maken.

Wil jij fiKks introduceren in je bedrijf? Bekijk hier meer informatie over fiKks voor bedrijven.