De zomervakantie zit erop en veel van de coronamaatregelen zijn versoepeld. Dat betekent dat de kinderen weer naar school en naar hun club toe gaan. Het lijkt normaal, lekker naar de voetbalclub of streetdance. Met de klas mee op schoolreisje, of je verjaardag vieren met alle vriendjes. Een uitje zoals naar de dierentuin gaan of naar de film. Maar helaas hebben niet alle ouders geld voor deze leuke dingen voor hun kinderen. Misschien ben jij wel zo’n ouder die zich aan het begin van het schooljaar druk maakt om te bedenken hoe je nu weer voor die nieuwe voetbalschoenen gaat betalen. En het doet ook gewoon pijn, om niet alles wat je zou willen te kunnen geven aan je kind.  

Sam& voor alle kinderen is er voor alle ouders met een kleine portemonnee

Gelukkig is er Sam& voor alle kinderen. Sam& is een samenwerkingsverband van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Kinderhulp, stichting Leergeld en Stichting Jarige Job. Samen zorgen ze ervoor dat alle kinderen mee kunnen doen met leeftijdsgenoten door het betalen van de contributie, de laptop die nodig is voor school, een uitje of een verjaardagsbox waarmee de jarige job toch een feestje kan vieren. Zo kun je jouw kind mee laten doen, ook als er geen geld is voor leuke dingen.

‘Ineens konden de kinderen sporten en naar pianoles en in november kregen we een mail dat we Sinterklaascadeautjes voor de kinderen mochten aanschaffen. Toen mijn dochter naar de HAVO ging, kreeg ze een laptop. We wisten niet wat ons overkwam. Zo geweldig.”
Vader Jan-Willem


Naast dat het leuk is voor kinderen om mee te kunnen doen, en fijn voor jou als ouder, is het ook goed voor hun ontwikkeling. Ze leren nieuwe dingen, maken andere vrienden, ontdekken waar ze goed in zijn. Hun wereld wordt groter.  

Hoe werkt een aanvraag doen bij Sam&?

Via samenvoorallekinderen.nl kun jij als ouder een aanvraag doen voor een of meerdere voorzieningen. Er kan voor meerdere kinderen uit het gezin een aanvraag worden gedaan. Sam& zorgt ervoor dat de aanvraag bij de juiste samenwerkingspartner terecht komt. 

Lukt het niet om zelf de aanvraag te doen? Dan mag je ook iemand anders vragen dat voor je te doen. Bijvoorbeeld de juf of meester, iemand van het wijkteam, of vraag het aan jouw Fikks buddy. 

Ken of ben je een gezin dat wel een steuntje kan gebruiken? Ga dan naar samenvoorallekinderen.nl en bekijk de mogelijkheden!

Dit blog is tot stand gekomen door een samenwerking met stichting Sam&,
want geldproblemen oplossen, dat doen we niet alleen.

Sam&