Door corona werkt ook het fiKks team inmiddels al een hele tijd vanuit huis. Maar dat betekent niet dat we hebben stilgezeten! We hebben namelijk achter de schermen hard gewerkt om onze app nog beter te maken. Zo hebben we een aantal punten verbeterd en hebben we nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Wat hebben we precies gedaan? En waarom? In deze blogpost nemen we je een stukje mee in het veld van app development!

Het financieel dashboard

Onze app is – onder andere – bedoeld om inzicht te krijgen in je uitgaven- en inkomstenpatroon. Zodat je precies kan zien wat je waar aan uitgeeft. En wat er iedere maand binnenkomt. Die gegevens vul je in jouw persoonlijke financiële dashboard in. Dat lijkt nogal een karweitje. Waar je misschien tegenop ziet. Daarom hebben we dat onderdeel verbeterd. Je krijgt nu een duidelijke uitleg bij ieder punt dat je in moet vullen. Zodat je weet waar je de benodigde informatie kunt vinden. Natuurlijk kan je hier ook je buddy om hulp vragen. Maar met de uitgebreide uitleg is het ook makkelijker om alvast zelf een start te maken. Want geldzorgen zijn al vervelend genoeg. En daarom willen wij het zo gemakkelijk mogelijk maken om je financiële situatie weer op orde te krijgen!

Een goed begin is het halve werk

Het is een behoorlijke klus om met je financiën aan de slag te gaan. En het kan een hoop stress veroorzaken. Maar gelukkig hoef je het in de fiKks app niet alleen te doen! Je krijgt de hele weg hulp van een persoonlijke buddy. Die je zelf uitkiest. We begrijpen het heel goed dat het spannend is om open te zijn over je geldzaken. Er rust nogal een taboe op. En dat is nergens voor nodig, vinden wij! Schaamte heeft alleen maar grip op je als je het voor je houdt. Gedeelde smart is halve smart: door te praten over jouw situatie verminder je je stress. En komt er meer rust in je hoofd. Maar dat eerste contact met je buddy blijft spannend. Want wat moet je zeggen? Wat wordt er van je verwacht? Om deze stap kleiner te maken, hebben we in de app een voorbeeldberichtje geschreven. 

Animatie vliegtuigje

Nadat je jouw buddy hebt gekozen, kun je een soortgelijk berichtje naar je buddy sturen. En het is helemaal niet nodig om al direct met de deur in huis te vallen wat je financiële situatie betreft! Je kunt jezelf ook prima alleen even voorstellen. Of over je hobby’s praten. Dat breekt het ijs en zo wordt het gemakkelijker om je buddy in de toekomst om hulp te vragen.

Op naar een geldzorgenvrije toekomst! 

Animatie doel met pijl

Hoe graag we ook zouden willen, geldzorgen verdwijnen niet zomaar. Het kan voelen als een hele reis. Maar elke reis heeft een bestemming. En in dit geval is dat een geldzorgenvrije toekomst! Het kan overweldigend zijn om te bedenken dat je nog een lange weg te gaan hebt. Zeker wanneer het eindpunt nog niet in zicht is. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om kleinere persoonlijke doelen toe te voegen in de app. Als een soort tussenstops. Zo kun je jouw weg in stapjes afleggen en blijf je gemotiveerd. Want zeg eerlijk, wat voelt er nu lekkerder dan een taak van je “to do”-lijst afstrepen? Bijna niks, toch? Je krijgt meteen zin om een nieuwe opgave te tackelen. En hoe meer punten je afstreept, hoe beter het voelt. Het neemt gewicht van je schouders en brengt rust in je hoofd. Je zorgen worden steeds kleiner en je krijgt steeds meer motivatie om door te zetten.

Je doel kan van alles zijn, maar begin klein. Is je einddoel om beter met geld om te kunnen gaan? Stel dan als persoonlijk doel in de app in dat je voor deze maand een budget maakt. Vind je het lastig om een realistisch doel te bedenken? Overleg dan met je buddy! Hij of zij kan jou ook beter helpen als je deelt waar je naartoe wilt werken. 

De update van onze app is nu beschikbaar in de Apple App Store en de Google Play Store. Download ‘m nu en begin aan je weg naar een geldzorgenvrije toekomst!