Valt er wel eens een rekening op de deurmat waarvan je het bestaan niet eens meer af weet? Oeps! Heb jij overzicht over al je contracten en abonnementen? En heb je ze al wel eens onder de loep genomen?

Lees onderstaande tips om te besparen op je contracten:

#1 Open je internetbankieren en scroll door je afschriften
We duiken de administratie in. Welke abonnementen heb je allemaal? Wanneer wordt welk bedrag van je rekening afgeschreven?
Open je internetbankieren en bekijk je afschriften. Welke kosten worden iedere maand afgeschreven en op welke datum? Bekijk de rekeningen van afgelopen maand, maar kijk ook die van drie maanden terug.

#2 Wanneer heb jij voor het laatst je telefoonabonnement bekeken?
Bekijk het maandoverzicht van je telefoonprovider. Daar staat hoeveel MB’s je per maand verbruikt. Gebruik je de hele maand echt alle MB’s? Of kan het aantal MB’s naar beneden? Vergelijk andere telefoonproviders met elkaar en kijk of je ergens anders een goedkoper abonnement kunt afsluiten. Leg bijvoorbeeld hetzelfde aantal belminuten, SMS’jes en internetdata naast elkaar. Let op! Lees ook de kleine lettertjes.

#3 Hoe vaak lees jij het tijdschrift of de krant die dagelijks/wekelijks op je mat valt?
Lees je het tijdschrift of de krant nog steeds? Hoeveel geld zou je per jaar besparen als je geen abonnement meer zou hebben? Is het je dan nog steeds waard om een abonnement te hebben? Zo niet, dan is het misschien tijd om je abonnement op te zeggen.

#4 Internet- en tv abonnement en je vaste telefoon, gebruik jij ze nog?
Zappen langs alle tv-kanalen, alles lekker snel kunnen opzoeken vanwege je internetabonnement. Super handig! Maar je vaste telefoon, gebruik je die nog wel? Kijk bij je provider of je wellicht je abonnement kunt aanpassen naar jouw gebruik, gebruik je geen van deze diensten dan is het wellicht tijd om je abonnement op te zeggen.

#5 Maak jij nog gebruik van je sportabonnement?
Bewegen is gezond! Daarom hebben veel mensen een abonnement bij de sportschool. Maar, hoe vaak sta je per week aan de apparaten te trekken of een rondje te joggen op de loopband? Het is daarom goed om eens kritisch naar je contract te kijken. Het is jammer als je een paar tientjes per maand besteed aan een abonnement waar je weinig gebruik van maakt.

#6 Hoe vaak maak jij gebruik van je abonnementen bij Netflix, videoland, Disney TV?
Maak je echt gebruik van alle abonnementen? Of heb je toch een favoriet? Je kunt de abonnementen ook delen met familie en/of vrienden en kosten te splitsen. Hiermee kan je al geld besparen!

#7 Kijk kritisch naar de loterijen waar je aan deelneemt
Het is fijn om iets voor je medemens te kunnen doen. Geld geven is iets wat je kunt doen en als je er zelf mooie prijzen mee kunt winnen is het natuurlijk helemaal mooi! Alleen kijk eens kritisch naar de loterijen waaraan je deelneemt. Hoeveel loterijen zijn het? Je kunt besparen door voorlopig mee te doen aan 1 loterij in plaats van meerdere loterijen.

#8 Hulp bij autopech
Niets is vervelender dan ergens onderweg stranden met autopech. En natuurlijk ben je blij als je dan geholpen kunt worden, alleen past het abonnement voor pechhulp nog bij jouw situatie? Maak je vaak lange ritten of zijn het korte ritjes in de buurt? Of ben je veel in het buitenland of juist in Nederland? Vergelijk verschillende aanbieders van pechulp met elkaar en kijk wat bij jouw situatie en wensen past.

#9 Heb je een abonnement op een streamingsdienst om muziek te luisteren of een abonnement om boeken te lezen?
Bekijk je abonnement en vraag jezelf af waar je echt gebruik van maakt. Soms kan je abonnementen delen met familie en/of vrienden en kosten te splitsen. Hiermee kan je al geld besparen!

10# Aankopen in games
Koop je regelmatig in een game een nieuwe outfit of auto? Kijk eens hoeveel je hieraan uitgeeft en of dit het geld waard is. Stel bijvoorbeeld voor jezelf een limiet per week of per maand en geef niet meer uit dan dit bedrag.