Je voelt de wind in je haren en je ziet de blaadjes van de bomen vallen. De herfst is begonnen! Het blijft een lastig seizoen om eropuit te gaan, vaak moet je rekening houden met de regen en de kou. Toch zijn er genoeg dingen om te doen en ook voor een klein prijsje.

Tip 1: Pluk appels en peren. In Nederland zijn er verschillende boomgaarden. Hoe leuk is het om zelf je fruit te plukken! De entree van de boomgaarden is gratis, dus je hoeft alleen voor het geplukte fruit te betalen.

Tip 2: Ga thuis lekker bakken. Dit kan je natuurlijk doen met de appels en peren die je net hebt geplukt. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke appel kaneel donuts. Je hebt alleen appels, bladerdeeg, ei, suiker en kaneel nodig. Simpel maar wel perfect voor de herfst!

Tip 3: Maak een boswandeling. Kijk op natuurmonumenten en zie welke wandelingen je kunt maken in de provincie waar jij woont.

Tip 4: Maak alvast een lampion voor Sint Maarten samen met de kinds. Wees lekker creatief en maak met de knutselspullen die je nog hebt liggen een lampion.

Tip 5: Of maak een Halloween pompoen. Leuk om te doen en je hebt meteen goede decoratie voor in de tuin.

Tip 6: Ga met de trein naar een stad in Nederland waar je nog niet eerder bent geweest. Dit kan je op een creatieve manier doen. Ga naar het dichtstbijzijnde station en ga dobbelen (zoek even naar dobbelsteen op Google). Het getal dat eruit komt is het perron vanaf waar je vertrekt. Het eindstation is de stad waar je heen gaat. Wist je dat je t/m 18 jaar een jongeren dagkaart kan kopen voor €7,95? Zo reis je ook nog eens voordelig.

Nu heb je weer wat inspiratie voor uitjes in de herfst. Die ook nog eens niet te veel kosten.