De horeca, winkels en culturele locaties zijn weer geopend: dat betekent dat we buitenshuis weer leuke dingen kunnen doen. Eindelijk, we mogen weer! Hoewel de lockdown soms best goed kon zijn voor de portemonnee, is het toch fijn dat we weer de vrijheid hebben om te gaan en te staan waar we willen. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om leuke uitjes te hebben zónder al teveel geld uit te geven. Dus haal je mooiste kleding weer uit de kast, je schoenen uit het stof en ga met deze handige apps en websites goedkoop op pad!

1.      Social deal

Social deal is een app die allerlei goedkope aanbiedingen aanbiedt voor uitjes bij jou in de buurt. Van horeca tot cursussen en van wellness tot iphone reparaties: het aanbod is enorm! Via de app vul je jouw stad of locatie in en de resultaten komen eruit rollen. Na je aankoop kun je gelijk online reserveren voor jouw gewenste datum. Handig is dat er ook een rubriek ‘direct’ te vinden is: zo weet je zeker dat je direct kunt gebruikmaken van jouw aankoop!

2.      Vakantieveilingen

Dit is misschien een klassieker, maar absoluut de moeite waard om af en toe op te kijken. Vakantieveilingen is een echte veilingsite: er worden uitjes of spullen aangeboden voor een bepaalde tijd, en degene met het hoogste bod wint de veiling. De naam doet niet helemaal recht aan wat er geveild wordt: zo valt er op veel meer te bieden dan alleen vakanties. Denk aan uitjes, spullen voor in huis of handige gadgets. Als je je bod hebt uitgebracht kan het zijn dat iemand anders een hoger bod neerzet. Vervolgens kun jij bepalen of je daar weer overheen gaat. Tip: zorg dat je een maximum bedrag in je hoofd hebt, zodat je later geen spijt krijgt van jouw bieding.

3.      Groupon

Groupon lijkt een beetje op Social Deal, maar het handige is dat je van te voren al een locatie, datum en tijd aan kunt geven waarvoor je iets zoekt. Het systeem zoekt dan precies welke uitjes op dat moment nog beschikbaar zijn en voor welke prijs. Naast uitjes en hotelovernachtingen worden er ook allerlei spullen en kleding aangeboden. Wat ook handig is, is dat er kortingsbonnen te koop zijn. Bijvoorbeeld een waardebon van € 75,- waarvoor je maar € 25,- betaalt. Dus mocht je nog iets moeten kopen: handig om van te voren hier een kijkje te nemen!

4.      Zoweg

Ben je op zoek naar een korte vakantie of een weekendje weg? Op Zoweg staan allerlei goedkope aanbiedingen! Op de website of via de app vul je in om welke data het gaat en met hoeveel personen je bent. Je kunt daarnaast aangeven naar welk land of welke plaats je wilt gaan. Zo komen er allerlei goedkope aanbiedingen uitrollen! Het leuke is dat je vaak een soort arrangement koopt. Bijvoorbeeld met ontbijt, diner of inclusief wellness. Perfect voor een onbezorgd, goedkoop weekendje weg!

5.      Koopjedeal

En dan de laatste website voor goedkope aanbiedingen: Koopjedeal. Deze website richt zich niet op uitjes maar vooral op spullen en gadgets. Heb je iets nodig wat veel geld kost? Of lukt het je niet om iets in de aanbieding te kopen? Kijk dan eens rond op deze pagina. En wie weet scoor je het veel goedkoper!