We trappen af met Frederieke, directeur van stichting Nederland Geldzorgenvrij waar fiKks onder valt. Frederieke heb ik leren kennen toen stichting Nederland Geldzorgenvrij op zoek was naar een community manager, ik reageerde, en zo kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek met Frederieke.

Na een paar weken werd het me al duidelijk dat Frederieke een enorme passie heeft voor het werk dat ze doet. Ze is zo gedreven om Nederland Geldzorgenvrij te maken. Alleen hoe is dat zo gekomen? Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en het haar gevraagd toen we op een ochtend tegenover elkaar aan het werk waren.

Ik kreeg te horen dat Frederieke sociaal juridische dienstverlening heeft gestudeerd en bij een aantal verschillende bedrijven stage heeft gelopen. Door de stage bij de woningbouwvereniging kwam ze in aanraking met mensen die te maken hadden met huurachterstanden. Deze doelgroep sprak haar enorm aan, want hier kon ze mensen helpen. Daarin wilde ze graag iets betekenen, alleen wist ze niet op welke manier ze dat kon doen.

Ze heeft zich toen aangemeld als vrijwilliger bij schuldhulpmaatje en zo kwam ze bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) terecht. Hier kon ze mensen helpen. Want mensen die in de schulden zaten konden wel een maatje gebruiken. Hier kwam Frederieke er ook achter dat er veel meer mensen hulp nodig hadden en als manager van 0800-8115 kon ze zich inzetten voor deze doelgroep. Zo kon ze mensen een luisterend oor bieden en doorverwijzen naar instanties die de mensen verder konden helpen. Want in de geldzorgen raken, dat kan iedereen overkomen!

Gaandeweg kwam het besef bij de NSR dat ze mensen wel kon doorverwijzen, alleen daarna raakten mensen soms alsnog verstrikt in vele instanties die allemaal voor een klein gedeelte de mensen konden helpen. Er was namelijk geen een instantie die mensen echt met alles kon helpen. Toen is de stichting Nederland Geldzorgenvrij geboren en heeft het bestuur Frederieke gevraagd om directeur van de stichting te worden.

Frederieke heeft meteen ja gezegd, want hier kon ze nog meer betekenen om Nederland Geldzorgenvrij te maken!

Bij de stichting houdt Frederieke zich bezig met het totaalplaatje, zoals: welke mensen heb ik op welke plek nodig en waar haal ik die mensen vandaan, welke kant gaan we op en hoe verbind ik alle eilandjes met elkaar. En dat doet ze allemaal met in haar achterhoofd, hoe kunnen we mensen met geldzorgen helpen. Zelf helpt Frederieke ook graag mee, als het druk is aan de telefoon, dan springt ze bij en ze wil altijd met je meedenken. De dagelijkse gang van zaken laat Frederieke steeds meer los, doordat ze een team om haar heen heeft staan waar ze op kan bouwen.

Natuurlijk heb ik Frederieke ook gevraagd hoe zij de toekomst van de stichting voor haar ziet. Het is Frederieke’s wens om over 5 jaar met de stichting een grote rol te spelen in het Nederland Geldzorgenvrij te maken. Ze wil dit niet alleen doen maar met de mensen die geldzorgen hebben. Want door hen te helpen maken we Nederland Geldzorgenvrij!

Wil je Frederieke helpen? Meld je aan bij fiKks als je geldzorgen hebt, download hiervoor de gratis app fiKks via de bekende stores. Meer dan 1000 buddy’s staan voor je klaar om je te helpen overzicht in je inkomsten en uitgaven te krijgen.

Wil je net zoals Frederieke graag mensen helpen, meld je dan via de site wijgaanhetfikksen.nl aan om buddy te worden.