Natuurlijk kan onze community manager Annelies niet ontbreken in het rijtje van de mensen achter fiKks. Daarom ging ik (Iris) met Annelies in gesprek en stel haar graag aan jullie voor.

Tijdens het wandelen begroet ik de mensen die ik tegenkom met een glimlach en maak ik graag een praatje. Zo kun je de dag van een ander weer opvrolijken, denk ik altijd.”

Annelies is gedreven, vriendelijk en vol enthousiasme in haar rol als community manager voor fiKks. Ze staat altijd open voor een gesprek zowel zakelijk als privé en het verbinden van mensen is haar op het lijf geschreven. In haar vrije tijd vindt Annelies het leuk om te klussen aan haar huis, gelegen hoog in het Noorden van het land; Friesland. Daar woont ze met haar gezin, twee honden; Scooby(3) en Sabrina(1) en twee konijnen. Met de honden maakt ze graag een wandeling. “Tijdens het wandelen begroet ik de mensen die ik tegenkom met een glimlach en maak ik graag een praatje. Zo kun je de dag van een ander weer opvrolijken, denk ik altijd.”

Na jaren te hebben gewerkt voor de overheid als product owner heeft ze de stap gemaakt om voor zichzelf te beginnen. Eerst als virtual assistent en daarna heeft Annelies de opleiding tot community manager gevolgd.  Deze kennis kon ze bij fiKks direct in de praktijk brengen waar ze nu een jaar voor werkt.

Vroeger” hadden wij het thuis niet breed, dit heeft me financieel gevormd. Hierdoor weet ik precies welk gevoel het geeft als je met weinig geld moet rondkomen en kan ik me goed verplaatsen in de doelgroep van de stichting Nederland Geldzorgenvrij.”

Annelies is blij dat ze haar steentje mag bijdragen aan een Geldzorgenvrij Nederland. “Vroeger” hadden wij het thuis niet breed, dit heeft me financieel gevormd. Hierdoor weet ik precies welk gevoel het geeft als je met weinig geld moet rondkomen en kan ik me goed verplaatsen in de doelgroep van de stichting Nederland Geldzorgenvrij.” Voorheen was Annelies niet open over het praten over de geldzorgen van vroeger maar tegenwoordig kan ze hier goed over praten. “Het is zo belangrijk om het taboe over geldzorgen te doorbreken en (preventief) hulp te aanvaarden. Dit kan in veel gevallen positieve gevolgen hebben door op tijd aan de belt te trekken.”

“Wij wonen in een oud huis, dat veel liefde en aandacht nodig heeft. Dan is een overzicht in je inkomsten en uitgaven hebben heel fijn, want dan weet je wat je, in ons geval, maandelijks kunt investeren in je huis.”

Het omgaan met geld geeft Annelies ook mee aan haar kinderen, bijvoorbeeld bij het geven van kleedgeld en sparen van geld. Daarnaast houdt ze zelf een huishoudboekje bij via een excel bestand, hierin staat per maand, kwartaal en per jaar wat er binnenkomt en uitgaat. “Wij wonen in een oud huis, dat veel liefde en aandacht nodig heeft. Dan is een overzicht in je inkomsten en uitgaven hebben heel fijn, want dan weet je wat je, in ons geval, maandelijks kunt investeren in je huis.”

“Ik hoor in deze gesprekken wat er bij de buddy’s speelt, waar ze tegenaan lopen, hoe ze deelnemers hebben geholpen. Dan maak je echt verbinding met de buddy.”

Als community manager is Annelies de verbindende schakel binnen fiKks. “Buddy’s kunnen bij mij aankloppen als ze ergens tegenaan lopen of als er iets niet werkt in de app. We proberen de app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.” De gesprekken die ze met de buddy’s voert zijn één van de leukste dingen aan haar vak vindt ze. “Ik hoor in deze gesprekken wat er bij de buddy’s speelt, waar ze tegenaan lopen, hoe ze deelnemers hebben geholpen. Dan maak je echt verbinding met de buddy.” Veel deelnemers zijn al gebaat bij overzicht in hun financiën door een gesprek met een buddy of het huishoudboekje van fiKks. “De buddy’s zijn blij als een deelnemer ze om hulp vraagt. Wees dus niet bang om hulp te vragen, onze buddy’s helpen graag! Verzamel je moed, ga de drempel over en kijk samen met je buddy naar je huishoudboekje.