We kijken verder achter de schermen bij fiKks. We gaan nu richting de communicatie. Daar heb ik, in mijn rol als community manager voor de stichting Nederland Geldzorgenvrij, Marle leren kennen.

Marle werkt voor Newrise, een bedrijf dat de communicatie en marketing verzorgt voor non-profit organisaties. Voor fiKks helpt Marle mee met ideeën bedenken voor onze social mediakanalen, helpt ze mee met het schrijven van teksten en kijkt ze desgevraagd naar mijn stukken (een typevoutje 😉 is immers zo gemaakt). Marle is een hele fijne en enthousiaste collega. Alleen hoe is ze bij Newrise terecht gekomen? Ik vroeg het haar via een online meeting in één van de bijzonderste vergaderplekken op kantoor: de caravan.

Gevoel van blijdschap en voldoening krijgen als je mensen helpt.

Marle mag graag mensen helpen, helpen door een vriendelijk woord, helpen door naar anderen te luisteren, helpen door iemand te helpen oversteken. Juist door anderen te helpen, ontstaat er energie waardoor zij weer door kan gaan. Zo is ze in 2018 voor een vrijwilligersproject naar Nepal gereisd, waar ze hielp om een overnachtingsplaats voor schoolkinderen te maken omdat de kinderen anders te ver moesten lopen om naar school te gaan. Marle: “Naar school gaan is hier zo normaal, terwijl het daar niet zo vanzelfsprekend is. Veel kinderen moeten van hun ouders op het land werken, omdat dat in ieder geval nog wat geld oplevert. Met deze overnachtingsplek zijn ze verzekerd van een slaapplek naast de school zodat ze de hele week hun lessen kunnen volgen”. Ze weet nog goed dat de kinderen heel blij en dankbaar waren toen de overnachtingsplaats klaar was. De glimlach verschijnt op haar gezicht als ze terugdenkt aan de herinneringen die ze heeft overgehouden aan die tijd. “Het gaf me veel voldoening om de blije gezichten te zien. De hulp kwam rechtstreeks op de goede plek terecht.”

Niet werken voor het geld, maar bijdragen aan een mooiere wereld.

Terug in Nederland besloot ze dat ze zowel in haar werk als privé graag meer voldoening en blijdschap wilde. “Ik meldde mezelf aan als Schuldhulpmaatje bij stichting Voor Elkaar Zwolle.” Na een leuke kennismaking met de stichting waar ze vrijwilliger werd, bleek dat er nog een ander leuk bedrijf in hetzelfde pand gevestigd was: Newrise. Via, via kwam ze in contact met hen en mocht ze langskomen voor een kennismaking. Daar was zo’n goede klik dat ze er vorig jaar is gestart met werken. Grappig, hoe het soms kan gaan. Marle werkt nog steeds met veel plezier en enthousiasme bij Newrise, want met het werk wat ze nu doet, draagt ze nog steeds (al is het soms indirect) haar steentje bij aan het helpen van mensen, zodat de wereld een stukje mooier wordt.