De zomervakantie is nu écht begonnen! Maar wat doe je als je niet veel geld hebt voor uitjes in de vakantie? We hebben voor jou de leukste betaalbare uitjes op een rijtje gezet per provincie.

Overijssel

Ga gratis naar het Bijenmuseum en Bijoscoop in Diepenveen en ontdek alles over bijen. Voor kinderen is er een bijenbloemen-speurtocht uitgezet en leren ze alles over bijen.

Klik hier om het Bijenmuseum te bezoeken!

Gelderland

Altijd een goed plan, een wandeling in het bos. En laat dit nou net een heel mooi stukje Nederland zijn: de Kroondomeinen in het Loo. Ook vind je er de hoogste boom van Nederland. De Douglasspar is bijna 50 meter hoog!

De Kroondomeinen bezoeken? Klik hier!

Zeeland

Zeeland telt zo’n 650 kilometer aan kustlijn, dus genoeg leuke plekken voor een heerlijke dag aan het strand. Neem een picknickmand mee en vergeet de heerlijke bolussen niet. De lekkerste bolussen vind je bij Bakker Boer in alle soorten en maten.

Klik hier voor de lekkerste bolussen

Flevoland

Breng een bezoek aan Nationaal Park Nieuw Land. Het jongste nationaal park van Nederland én het grootste natuurpark ter wereld met 29.000 hectare natuur. Letterlijk op de bodem waar vroeger de Zuiderzee was.

Klik hier om een bezoek te brengen aan het Nationaal Park Nieuw Land

Limburg

Op blote voeten was nog nooit zo leuk! Ga naar het grootste blotevoetenpad van de Benelux: BloteVoetenPark Brunssum. Voor volwassenen betaal je €9,90 en voor kinderen van 3 t/m 12 jaar betaal je €5,50.

Het Blotevoentenpark bezoeken? Klik Hier!

Groningen

Wil je naar een museum in Groningen? Neem de kinderen mee naar het Groninger Museum. Dit museum is gratis t/m 18 jaar. Of ga naar het Universiteitsmuseum. Knutsel en experimenteer erop los als een echte wetenschapper.

Wil je een bezoek brengen aan het Groningermuseum? Klik hier!

Wil je liever naar het Universiteitmuseum? Bekijk dan deze website.

Noord-Brabant

Ben je al wel eens in Den Bosch geweest? Beklim de Sint-Janstoren in Den Bosch en geniet van een heerlijke Bossche bol bij Jan de Groot!

Klik hier voor de lekkerste Bosschebollen.

Wil je de Sint-Janstoren beklimmen? Klik dan hier.

Utrecht

Ga naar de prachtige botanische tuinen van Universiteit Utrecht. In deze tuinen sta je letterlijk tussen duizenden planten met de mooiste bloemen. Voor maar €8,50 plan je al een bezoekje en kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Wil je graag naar de botanische tuinen? Klik hier!

Friesland

Heb je wel eens gehoord van Skûtsjesilen? Dit zijn enorme zeilschepen die in augustus met elkaar de strijd aan gaan op de Friese meren. Lees meer:

Bekijk hier alle informatie over Skûtsjesilen.

Drenthe

Bezoek een schaapskooi in Drenthe, een leuk gratis uitje voor het gehele gezin. Bij de schaapskooien worden er naast wandelingen ook activiteiten voor kinderen georganiseerd. Bekijk hier het overzicht met alle schaapskooien in Drenthe.

Bekijk hier het overzicht met alle schaapskooien in Drenthe.

Noord-Holland

Maak een wandeling in het Amsterdamse bos. Dit bos heeft maar liefst 19 hectare bos. Het is ruim drie keer zo groot als het Central Park in New York en je kunt over 116 bruggen lopen.

Wil je naar het Amsterdamsebos? Lees hier meer informatie.

Zuid-Holland

Wat is er nu leuker dan samen met je kind vers fruit of een vrolijke bos bloemen plukken? Bij de pluktuin in Rhoon pluk je al een klein boeketje voor maar 3 euro! De pluktuin is geopend juni tot en met september.

Een bezoekje brengen aan de pluktuin? Lees hier meer informatie.