De meivakantie komt er weer aan! Dat betekent dat alle kinderen heerlijk een tot twee weken vrij zijn. En ze even bij kunnen komen van de drukke schoolweken. Toch is zo’n vakantie soms ook een flinke uitdaging. Het liefst willen de kinderen élke dag wel wat leuks doen. Wij geven je een aantal tips voor leuke en betaalbare activiteiten in deze weken. Zo maak je ook met een klein budget een leuke vakantie voor de kinderen én jezelf.

Tip #1 – Zet samen met je kinderen een speurtocht uit in de buurt. Pak stiften, papier en stoepkrijt en maak geheime aanwijzingen langs de route. Vraag daarna kinderen uit de buurt of vrienden om de speurtocht te lopen. Gegarandeerd plezier! Kijk op de website van Natuurmonumenten voor de leukste buiten spelletjes voor kinderen.

Tip #2 – Verzamel voor Koningsdag (zaterdag 27 april) de spullen bij elkaar die je niet meer gebruikt en ga met de kinderen op een rommelmarkt staan. Of struin er zelf eentje af. Zo verdienen de kinderen een zakcentje of kunnen ze voor een klein bedrag leuk speelgoed kopen.

Tip #3 – Ga lammetjes aaien bij de kinderboerderij. Kinderboerderijen zijn in bijna alle steden en dorpen te vinden, en de toegang is vaak gratis. De kinderen kunnen er dieren aaien, voeren en soms ook kijken hoe ze worden verzorgd.

Tip #4 – Op Bevrijdingsdag (zondag 5 mei) worden er vaak hele leuke, en gratis, muziekfestivals en activiteiten georganiseerd. Misschien ook in jouw woonplaats of een stad in de buurt. Leuk voor jezelf maar ook voor de kinderen. Kijk op 4en5mei.nl voor de activiteiten.

Tip #5 – Ga een dag naar het bos, strand of een leuke speeltuin in de buurt. Neem een picknickmand mee met lekkere dingen, zo kom je de dag wel door!

Tip #6 – Ga op avontuur in de natuur! Op de website van IVN natuureducatie staan veel gratis activiteiten voor kinderen in de natuur. Meld je aan voor een belevingstocht, loop het kabouterpad of ga op pad met een vogelaar.

Tip #7 – Wil je buiten je eigen woonplaats op stap? Met het NS-abonnement ‘Kids Vrij’ reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis en onbeperkt met je mee. Bekijk het abonnement.