Het is bijna meivakantie in alle regio’s van het land. De kinderen zijn twee weken vrij en we hopen natuurlijk op heel veel dagen met lekker weer! Ga je op vakantie of blijf je thuis? Twee weken thuis zitten met kinderen kan een pittige kluif zijn. Daarom geven we een aantal leuke tips om te gaan doen, zonder je portemonnee te hoeven trekken. Zo maak je ook met een klein budget een leuke vakantie.

Tip 1

Zoek eens via google of een veilingwebsite naar activiteiten of uitjes in jouw woonplaats. Vaak worden er in de meivakantie hele leuke dingen georganiseerd voor een klein bedrag of zelfs helemaal gratis.

Tip 2

Verzamel voor Koningsdag de spullen bij elkaar die je niet meer gebruikt en ga met de kinderen op een rommelmarkt staan. Of struin er zelf eentje af. Zo verdienen de kinderen een zakcentje of kunnen ze voor een klein bedrag leuk speelgoed kopen.

Tip 3

Op Bevrijdingsdag (5 mei) worden er vaak hele leuke (gratis) muziekfestivals en activiteiten georganiseerd. Misschien ook in jouw woonplaats. Leuk voor jezelf maar ook voor de kinderen!

Tip 4

Is het een dagje slecht weer? Ga met de kinderen eens naar de bibliotheek. Hier worden vaak activiteiten georganiseerd, zoals voorleesochtenden. Kinderen tot 18 jaar mogen daarnaast gratis lid worden om boeken te lenen.

Tip 5

Ga een dag naar het bos, strand of een leuke speeltuin in de buurt. Neem een picknickmand mee met lekkere dingen, zo kom je de dag wel door!

Wil je toch buiten je eigen woonplaats op stap? Veel vervoerders bieden (in sommige vervoersgebieden) gratis dagkaarten of kaartjes aan met korting voor kinderen. Bekijk deze website deze HTM paginaConnexxion of de NS.

Wil je nog meer inspiratie? Lees ook eens de blog over de staycation vakantietips, hier staan hele leuke activiteiten tussen voor een thuisvakantie.