De zomervakantie is in alle regio’s van het land aangebroken. Let jij op je in- en uitgaven tijdens je vakantie? We geven je in deze blog een aantal tips voor een betaalbare zomervakantie!

Tip 1 Wijk af van de begaande paden

Wijk eens af van de gebaande paden en ontdek de leukste plekjes. Over het algemeen geldt: hoe toeristischer, hoe duurder. Ga je op de meest toeristische plekjes zitten, dan is het vrijwel zeker dat je de hoofdprijs betaalt.

Tip 2 Neem mee wat op je vakantiebestemming duur is

Ben je al bezig met de paklijst voor je vakantie? Neem mee wat in Nederland goedkoop is en op je bestemming duur(der), dit kan flink geld schelen. Misschien hebben ze op de camping wel hagelslag, maar betaal je in het toeristenwinkeltje 5 euro.

Tip 3 Schrijf je uitgaven op!

Maak een verslagje van je vakantiedag en schrijf ook direct je uitgaven op of hou het bij in een Excel. Daar krijg je misschien niet echt een vakantiegevoel van, maar dit zorgt er wel voor dat je aan het einde van je vakantie weet waar je geld is gebleven.

Tip 4 Kook eens zelf

Het is natuurlijk heerlijk om op vakantie uit eten te gaan, maar natuurlijk ook prijzig. Heb je de gelegenheid om zelf te koken? Probeer dit dan eens uit met lokale producten. Of haal eten bij een kraampje langs de weg. Hiermee bespaar je flink wat kosten.

Tip 5 ijsjes en vakantiegeld voor de kids

Op vakantie lusten de kinderen elke dag een ijsje en komen ze leuke souvenirs tegen. Moet je dan vaak nee zeggen of vliegt het geld er doorheen? Tip; geef je kind vakantiegeld, een klein budget waarmee ze tijdens de vakantie zelf ijsjes en souvenirs kunnen kopen. Op is op!